31 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşına Dair





''Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır.'' 
 Rasulullah sav Medineye hicretlerinde Yahudilerden 3 kabile vardı. Bir de araplardan EVS ve HAZREC kabileleri vardı.
Yahudilerin hayatına müdahale etmedi Peygamberimiz sav, ama Müslümanlığı kabul eden evs ve hazrec kabilelerine müdahale etti ve onları İslama uyarladı tüm yaşam standatlarında..
onlar 2 bayram kutluyordu o zaman. Peygamberimiz de onların bayramlarını iptal etti.
ve Buyurdu ki: Allah sizin bu 2 bayramınızı Ramazan (IYD EL_FITIR ) ve Kurban (IYD EL_Adha) bayramlarıyla değiştirdi. hemen kabullendiler ve bu zamana kadar böyle kaldı.
Bu 2 bayramdan başka yapılan bütün kutlamalar bidattır.çünkü her sene döner durur ve sonu gelmez. ne Allah katında ne de insanlar katında bir faydası da yoktur. ve peygamberimiz onlara önceki bayramları kutlamayı yasaklamıştır.
Son olarak bir hadiste şöyle buyurur: "Kim bizim bu işimizde (dinimizde) olmayan bir şey uydurursa o reddedilmiştir."


Ayette buyuruluyor ya: Bir kavim kendindekini düzeltmeyince, kendini dğiştirmedikçe Allah da onlar için hükmünü değiştirmez." buna kimsenin gücü yetmez. ister başbakanın eşi başörtülü olsun, isterse cumhurbaşkanı namaz kılsın, ister köşe başlarındakiiler hep müslüman olsun..

Bir şey daha vardır ki aslında o İnsanı dinden bile çıkarır. Rasulullah sav buyurmuştur ki: Kim bir kavme benzerse kendini onlara benzetirse onlardandır." Allah korusun.

Peygamberimiz Muharrem orucunu tutarken bile yahudilerle aynı gün aynı sayı olmasın diye Muharremin 10. günü olan aşure orucunu 9. ve 10. günde tutmak istemiştir. Onlar ne yaparsa aksini yapmaya çalışmış. Oysa ümmeti olduğunu iddia edenler Avrupalılr ne yaparsa yani hıristiyanlar ve müşrikler onlar gibi olmaya çalışmışlar. kıyafette, yeme-içmede hatta ev eşyalarında ve kutlamalarında.. Okudukları kitap türlerinde bile..

Bakara suresi 120. ayet: Yahudiler de Hıristiyanlar da, sen onların yoluna uymadıkça, asla senden hoşnut olmazlar. -Asıl doğru yol, Allah’ın gösterdiği yoldur! de. Sana gelen ilimden, sonra eğer onların arzularına uyacak olursan, Allah’tan seni koruyacak bir veli de bir yardımcı da yoktur.

"Şüphesiz siz, sizden öncekilerin yoluna karış karış, arşın arşın tabi olacaksınız. Hatta onlar, bir keler deliğine bile girseler, onların arkasından gideceksiniz.” Bunun üzerine sahabe “Ey Allah’ın Rasûlü! Onlar Yahudi ve Hıristiyanlar mıdır” diye sordular. Rasûlullah (s.a.v) “ya kim olacak! evet onlardır” buyurdular...
(Buhari, Enbiya 50)


Şimdi onları bırak, yesinler, eğlensinler,
Boş ümitleri onları oyalayadursun.
Akibetlerinin ne olacağını yakında öğrenecekler.

Hicr 3.ayet
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder